Monday, March 21, 2011

Assalamualaikum..

hehe.. hye kwn2 sume.. masok arini.. da 3 ari aku demam.. letih nye la bdn ni rase.. lepak jek.. 3 ari dok mlepek jek kat katil.. pas mkn ubat.. de la rs segar sket.. ble la on9 ke pe ke.. lps 4 jam.. skt blk.. bl kesan ubat da xde.. ubat da abis power.. dadah nye da abis.. skt la blk aku..hehehe..



tp bl demam ni buat aku t'pk.. sakit ni adlh pghapus dosa.. means dgn ade nye skt ni, maybe terhapus la dosa2 kecil yg pernah aku buat.. tp kt org gak.. even kite sakit.. tp kite tak beribadah.. same jek pegi nye.. sakit tu ttp sakit.. dosa x hapus gak sebab kite tak sembahyang.. wallahualam..

tapi ms2 skt ni la biase kite akn muhasabah diri kiter.. bese la manusia kn.. da sakit2 baru nk ingat kat tuhan.. tp aku b'syukur setidak-tidak nye aku masih diberi peluang utk merasa sakit dan igt pade Allah.. aku kadang risau bl kenang kan time2 skarang ni kn da akhir zaman.. tapi masih ade lg insan di luar sn yg masih tak igt Allah..

aku pn bukanlah muslim yg perfect.. tapi aku akan cube dan trus mencube utk menjadi muslim sejati.. ramai antara kite ni kdg islam hanye pade name saje.. care hidup dan perwatakan lgsg xde ciri2 muslim pun.. tapi sape lah aku utk berkate buruk tentang insan lain.. aku pun amalan tak cukup.. ilmu pun kurang.. tapi aku harap nti kite sume akn ke arah utk menjadi insan yg sempurna.. muslim yg sejati..

May Allah Bless Us All,
Amin..

3 comments:

miStaKen iDenTiTy said...

yewww,,,smoga cepat sehat yeww,,ahakzzz

iza said...

As salam..
Moga cepat sembuh...

..Nasz.. said...

thanx.. hope kwn2 sume xde sakit..hehe

Post a Comment